Předstan Narvik je idální volbou pro ty, kteří vlastní markýzu a chtějí tuto markýzu doplnit o bočnice a přední stěnu. Jedná se o výborný výrobek, který navzdory své relativně nízké ceně je opravdu kvalitní. Není nutné, aby všechny tři panely byly vždy instalovány současně, jsou na sobě nezávislé, dle potřeby lze instalovat klidně jednotlivě.

Pro koho je tento předstan vhodný? 

Jedná se o univerzální předstan, který je vhodný pro všechny majitele, kteří mají markýzy s patřičnými rozměry. Typ markýzy v tomto případě nehraje roli. Je potřeba mít pouze požadované rozměry, což je délka 3m, 3,5m, 4m nebo 4,5m délky předstanu. Hloubka vždy 250cm (měřeno po plachtě markýzy). V obou případech se měří maximální možné rozměry – např. délka včetně pouzdra markýzy apod.) Montážní výška by měla být max. 280cm – předstan je opatřen dešťovým límcem, který pokrývá širokou škálu montážních výšek.

Jak se jednotlivé panely instalují?

Přední díl se dá jednoduše vsunout do přední kedrové lišty, která je vyfrézovaná v předním těle markýzy. Pro instalaci bočnic je potřeba zakoupit rozpěrnou tyč, která se rozepře mezi přední a zadní část markýzy. V horní části bočnice je ušitý tunel, do něhož se rozpěrná tyč vloží. Je možné použít univerzální tyč (v přední části má hrot v zadní části pogumovaný konec) nebo originální tyč dle Vašeho typu markýzy (má na obou koncích přesné plastové kusy). Se správným výběrem Vám rádi poradíme.

Jednotlivé panely se spolu spojí pomocí zipu. Pro patřičné vypnutí slouží suché zipy, které se upevní kolem noh markýzy

Poté stačí předstan ukotvit pomocí přiložených gumových žebříčků a kolíků ukotvit k zemi. 

Prostor mezi látkou bočnice a stěnou auta / přívěsu není nijak ukotven. Výrobcem doporučuje ukotvit tkaninu pomocí kolíku pod podlahu auta / přívěsu. Tím látka obemkne stěnu. Další možností je použít pružný upínač, který se zahákne za rozpěrnou tyč, provleče se poutky ze suchého zipu a pomocí kolíku se upne k zemi. Je možná také instalace svislé tyče, ale pozor bočnice nemá žádný polstrovaný oddíl.

Co nabízí předstan po instalaci?

Obě bočnice jsou vybaveny okny s fólií a vnitřní klopou pro zastínění. Přední díl má vchod s dveřmi (vždy na pravé straně při pohledu na předstan zvenku). Dveře lze vyrolovat a upnout na stranu. Přední díl obsahuje také jedno okno ( u délek 3m a 3,5m) nebo dvě okna (4m nebo 4,5m), které jsou opatřeny fólií a moskytiérou + vnitřní krytí. Díky tomuto předstanu se Vám zvýší teplotní komfort, a tím se Vám prodlouží doba, kterou můžete prožít v exteriéru, a to zejména v jarním a podzimním období. Předstan Vám také zajistí soukromí v době dovolené. Instalace není složitá, proto je možné předstan využít i na víkendové akce. Jeho nespornou výhodou (kromě ceny) je také jeho hmotnost (8,4-10kg – dle velikosti) a celková velikost po sbalení. Materiál: All Weather Tex 1,7 – 100% polyester. Materiál odolává dešti, interiér navíc před vodou chrání dešťový límec, který odvádí vody vně. Barva je stejná – šedá.

Co balení obsahuje?

Balení obsahuje pravou a levou bočnici, přední díl, gumové žebříčky. Obal na uskladnění. Je potřeba dokoupit rozpěrnou tyč a kolíky.